Waarom geven deze ons pijn in ons lichaam?

Fysiologisch gezien;
Ons lichaam wordt gestuurd door hormonen, deze brengen alle informatie, samen met het zenuwstelsel rond in ons lichaam.
Stress, Spanning, Angst zijn reacties die we hebben op dingen die we zien, horen, ruiken en voelen(letterlijk), in de hersenen gebeurd hier dan heel veel, bij interesse leg ik dit graag in een persoonlijk gesprek eens uit.

Het gezonde lichaam;
Reguleert alles wat er voor bij komt goed, wat betekend dat het alle informatie dat het te verwerken krijgt zonder weg versperringen/op stoppingen kan rond brengen. Het lichaam verwerkt zo de informatie door te handelen naar behoefte en dat met alle miljoenen minuscule stukjes informatie die er op een dag voorbij komen. Ik zie het maar als een grote snelweg waar geen files, stoplichten o.i.d. staan en alles doorstroomd.

Defect, storing, stoplicht;
Maar wat nu als de snelweg waar al deze hormonen en zenuwinformatie overeen raast stuk is?
Dan krijg je een opstopping/file en die noemen we myogelosen, of in de volksmond spierknopen en bij een grotere of acute gebeurtenissen blessures.

Reparatie;
Voor mij is er nooit één weg die naar Rome rijdt en zo is het dus ook met het repareren van je regulatiesysteem/de informatiesnelweg van je lichaam. Zo kan in veel gevallen het lichaam het zelf, kan je kiezen voor massage, Cref-EMDR, Essentiële oliën etc.

Massage;
is gericht op het ontspannen, dit gebeurd zowel fysiek (spieren) als mentaal (je hoofd leeg maken), je zou kunnen zeggen dat je de maximum snelheid van je lichaamssnelweg verlaagd en de informatie toestroom terug brengt en dan ook de knoop verwijderd (het ongeluk opruimen) waardoor alles weer rustig kan gaan rijden. Als het de tijd krijgt om weer opgang te komen en even rustig aan kan doen is de weg ook gerepareerd en zal er weer naar harte lust gereden kunnen worden.

Cref-EMDR;
Blijft de blessure terugkomen of het misschien zelfs een groot trauma, zoals destijds bij mij met mijn Talusluxatie, dan kan cref-EMDR helpen de onder liggende boodschap te vinden. Hiermee haal je zeg maar de angel uit het trauma en in weg termen verbeter je de aansluitingen/knooppunten.
Met EMDR gaan we samen de weg af en op zoek naar wat toch “steeds” zergt dat daar een opstopping ontstaat. Deze informatie kan je helpen om de weg te herinrichten en in de toekomst andere keuzes te maken.

DoTERRA essentiële olie
Geur werkt op ons zenuwstelsel en hormoonhuishouding en door het gebruik van essentiële oliën kan je zorgen voor zorgen dat het in je lichaam rustiger wordt en de spanning verlaagd. Er zijn heel veel verschillende geuren en deze hebben allemaal hun eigen effect op verschillende stressoren, afhankelijk van wat de oorzaak is van je klachten kiezen we de olie die je kan helpen. Ik gebruik altijd graag essentiële oliën in mijn massage olie en deze kiezen we samen uit. Maar je kan deze ook meenemen naar huis om zo de ontspanning en het effect van de olie met je meenemen en langer het gevoel te hebben van ontspanning.

Welke methode werkt voor jou het beste?
Of maak je graag gebruik van een andere methode, die je hier mist?
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het aanpakken van blessures, spanningsklachten etc. Delen jullie die hieronder?

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn