Selecteer een pagina

Vandaag kies ik ervoor om mezelf weer rust te geven en bewust te kiezen, bezig te zijn met wat echt belangrijk is!

Mijn overlevingsmethode ging aan en ik realiseerde dat dit gebeurde, ik zag in ene dat ik dan nog meer dingen bedenk die gedaan moeten worden of die ik wil doen. (Over)-compensatie voor de stress die ik dan al ervaar. Dit zorgt voor verstoring en meer stress en haalt mij ook weg bij wat echt belangrijk is. Echt belangrijk om aan te werken, te regelen, bij stil te staan en om mee bezig te zijn.

Het hier en nu is wat telt en dat verteld ook als je jezelf gunt om stil te staan en echt open te stellen voor wat er ontvangen mag worden, de boodschap wat er nodig is te ontvangen. Dit houdt voor mij in dat ik niet vast houd aan een agenda, klok, planning of plan, maar helder heb waar ik op dat moment heen wil.

Zo hadden wij afgesproken dat ik vanmorgen tijd had voor mijzelf, Wouter stond dus op en sloot de slaapkamer deur, legde aan Amber uit dat ik even rust nodig heb en ik had tijd voor mijzelf.

Hierdoor kon ik op mijn eigen tempo op starten, ik bemerkte een gevoel van teleurstelling dat ik niet de warmte, liefde en blijdschap op bed kreeg die er meestal is. Deze teleurstelling liet ik er helemaal zijn, accepteerde ik en gaf ik liefde, liet het gaan. Daarna bood zich de gelegenheid aan om ze allemaal bij mij te hebben, ik had hier kunnen vasthouden aan de planning/hetplan, maar ik koos voor mijn gevoel, mijn intuïtie en die zij mij, voorlezen en dus vroeg ik aan Amber of ze dat ook wilden en knus op een kluitje bij mij wilde komen zitten met een boekje. Zo heb ik heerlijk opgestart, verbinding gemaakt en liefde gedeeld, waardoor ik meer ontvangen heb dan ik ooit had kunnen ontvangen door aan de planning vast te houden.

Ik voel me in het nu, emotioneel open en verbonden, wat maakt dat ik kan verwerken wat er is.

Dit weekend en de weken erna kies ik hiervoor, omdat ik in het hier en nu, niet net als gisteren maar ook niet zo of morgen, maar NU alles heb wat ik nodig heb en alles precies is zoals het moet zijn.

Het kiezen om me bewust te zijn van het nu alles precies is zoals het moet zijn, dit verlicht de druk van mijn schouders en maakt mijn leven lichter, leuker en goed.

Wellicht vraag je je af hoe dit dan te doen?

Ik herhaal ongeveer 10x per dag, hardop/inmijnhoofd of door te schrijven. 

“Alles is nu exact zoals het hoort te zijn”

Dit doe ik op verschillende momenten op de dag, voor ik opsta, als ik op de fiets zit, brood aan het smeren ben etc. Kies momenten die voor jou makkelijk werken, de WC zou een prima plek kunnen zijn.

Alle andere gedachten die er doorheen walsen bedank ik liefdevol en dan richt ik mij weer op mijn affirmatie.

Vandaag is de dag dat ik voorkom dat ik een burn-out krijg en ik zorg dat ik nooit meer een burn-out zal hebben.

Ik houd van mijzelf en ik hou van het leven. Ik heb een gelukkig en rijk leven.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn