Selecteer een pagina

Nu mijn derde zwangerschap zich vordert vind ik het een gepast en mooi moment om stil te staan bij wat er komen gaat. We hebben al een prachtige dochter van 4 jaar en iedereen heeft het er dan over dat je weet waarvoor je het doet en wat er komen gaat, maar is dat wel zo? En wat als je dan nu een jongetje krijgt ben je dan wel voorbereid? Is dat anders en zo ja wat zal er dan anders zijn?

Stilstaan;

Dit vind ik een interessante en een lastige in de uitvoering te gelijke tijd. Hoe ervaren jullie dit?

Stilstaan is voor mij even stoppen met alles wat er is, wat er gebeurd en wat er op mij af kan komen. Zitten/staan dat maakt niet uit maar wel vind ik het belangrijk om even te voelen in mijn lijf en om mij heen te kijken wat er allemaal is en dan vanuit de rust de volgende stappen te bepalen.

Dit helpt mij en zou ik momenteel vaker moeten doen, zo houd ik het gevoel van stress lager en ben ik ook gezelliger voor mijn gezin. Onlangs heb ik een auto-ongeluk gehad, zie mijn blog Zwanger en een auto ongeval. Hierdoor zijn wij opzoek naar een andere auto, nou hadden we met de komst van de tweede al de wens om een ruimere auto te kopen dit is nu in eens een ding met een deadline. Een geluk bij een ongeluk hebben wij afscheid genomen van een van de opa’s van Amber waardoor wij nu wel kunnen rijden in zijn auto, deze is alleen voor de langere termijn niet geschikt voor ons. En dit afscheid vraagt de nodige verwerking voor ons allemaal, hond, kind en onszelf. Stilstaan is het antwoord, stoppen met alles en even diep ademhalen.

Dit stilstaan en mijn mooie relatie met Rachel Verweij, draagconsulent en hechtingscoach heeft mij ook gebracht tot het antwoord op de vraag, wat heb IK nodig. IK als aanstaande mama, IK als al mama zijnde, IK als vrouw.

Zwangerschap;

Mijn derde zwangerschap gaat gelukkig goed, ik ben al bijna 24 weken onderweg en heb een mooie buik. Het tweede trimester is bijna aan zijn eind maar is een fijn trimester geweest. Ik voel me goed, mijn bekkeninstabiliteit is stabiel en geeft weinig klachten, elke dag geniet ik van een trapje, geduwd of geschop (grappig dat we dit straks niet meer willen van onze kinderen). Mijn energie is redelijk en werken gaat nog erg goed, ik geniet er heel erg van om mijn cliënten te helpen.

Met 16 weken hebben we een echo gedaan met Amber, zodat ook zij de baby kon zien, tenslotte word zij grote zus en veranderd ook haar leven bij de komst van dit kindje. We krijgen een jongetje, ontzettend leuk het mooie was dat ik deze keer echt geen voorkeur had, wel verwachte ik een meisje doordat iedereen dit dacht en veel mensen om ons heen alleen meiden of jongens hebben. Dus ik moest even wennen aan dat ik een jongetje in mijn buik heb. Het is geweldig maar ook spannend en gek, het voelt alsof het weer helemaal opnieuw is, wat natuurlijk ook zo is en wat weinig te maken heeft met het geslacht van het kindje.

Zwangerschapscursus;

Tijdens mijn eerste zwangerschap, was ik overtuigd ik hoef geen zwangerschapscursus te volgen, de onderbouwing was breed.

  1. Ik geloof sterk in de natuurlijkheid van bevallen en dat ik en mijn kind dit samen kunnen
  2. De cursussen vond ik qua inhoud niet aanspreken op mijn behoefte en gedachten over de bevalling
  3. Wouter zijn wisseldiensten maakte het onmogelijk om de avonden samen te doen.
  4. Etc. etc.

Hierdoor hebben we gekozen voor wat informatie avonden over borstvoeding, de bevalling en de ander weet ik niet meer.

Nu kies ik bewust voor de zwangerschapscursus van Rachel Verweij, ik heb gemerkt/geleerd en ervaren hoe belangrijk de hechting is met jezelf, je partner en je kind(eren). Deze cursus gaat verder dan hoe bereid je je voor op de bevalling, deze cursus gaat over jou, je partner en jullie kindje. Dit is voor mij heel belangrijk en hier hecht ik waarde aan, Samen zo bezig kunnen zijn met de komst van een baby maar ook met wat er is/kan komen en wat je kan doen als de baby er daarna is. Deze cursus is voor mij completer dan alle standaard cursussen die ik destijds kon vinden.

Ik kijk erg uit naar de start en het doorlopen van deze cursus, een diepere verbinding te vinden met mijzelf, mijn partner maar ook met het kindje in mijn buik. Dit kindje is een nieuw leven een ander kindje dan onze dochter Amber en heeft straks zijn eigen behoefte en heeft een andere basis dan haar. Tenslotte staan wij als aanstaande ouders anders in het leven nu dan 5 jaar geleden, is de keuze voor deze zwangerschap anders gegaan dan de eerste en zijn we met andere dingen bezig dan destijds.

Kortom ook als je al ouder bent zijn er voldoende redenen om deze zwangerschapscursus te volgen.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn