EMDR

Eye Movement Desensistization and Reprocessing

tn te zetten als je klachten behoudt na heb meemaken van ingrijpende gebeurtenissen. Denk aan nachtmerries, vermijdingsgedrag, blessures, somberheid en/of gevoelens van angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid.

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing)

Deze relatief nieuwe therapie is bedoeld voor mensen die klachten houden na het meegemaakt hebben van ingrijpende gebeurtenissen, terug komende blessures of klachten als vliegangst, fobien, nachtmerries etc.

Door dat we de REM slaap nabootsen, de slaapperiodes waarin we dingen verwerken die we meemaken, zien, horen of ruiken, zijn we instaat om ingrijpende gebeurtenissen die niet helemaal verwerkt zijn als nog te verwerken.  

Soms zijn gebeurtenissen te groot, te ingrijpend, waren ze onduidelijk/begrepen we ze niet, waardoor we ze niet volledig hebben kunnen verwerken. Dit kan zich dan uiten in nachtmerries, blessures, somberheid, vermijdingsgedrag en/of gevoelens als angst, verdriet, schuld of boosheid.

Hoe werk ik?

EMDR heeft een krachtige en snelle werking,

In een intake leren we elkaar leren kennen en wordt duidelijk waar we aan gaan werken en leg ik je uit hoe je brein werkt. Deze uitleg geeft vaak al veel inzicht in je reactie op de situatie en je gevoelens.

Vervolgens zal ik je vragen terug te denken aan de gebeurtenis, de beelden, de gedachten en de gevoelens die erbij horen. Voorwaarde voor de EMDR is om de nare ervaring zo veel mogelijk toe te laten, je volgt gewoon wat er in je opkomt en door je heen gaat. Als er iets verandert dan vertel je dat gewoon en maak je geen zorgen over of je daar wat mee moet.

Ik zal je begeleiden en ondersteunen in het proces waar je in stapt, door af en toe een vraag te stellen over wat er gebeurt/wat je ziet. Tevens zal ik een stimulatie geven, deze zal je verder helpen door het proces te gaan.

Stimulatie

Door middel van de koptelefoon, oogbewegingen, tikjes op de schouders, handen, knieen en voeten voer ik een stimulatie uit waarbij we links/rechts actie imiteren en als het ware de droomfase activeren (de verwerker aanzetten).

Hierdoor wordt de communicatie tussen de verschillende hersendelen verbeterd, het voelt een beetje als waakdromen, mediteren. Je hebt zelf nog de volledige controle en kan altijd stoppen als je wilt.

Effectiviteit

Normaliter is 12% van ons brein actief (in de waaktoestand), terwijl in de droomtoestand we 96% activiteit zien in het brein.

Dit verklaart waarom EMDR zo effectief is. Door de bilaterale stimulatie (links/rechts acties) imiteren we de droomtoestand, sterker nog, nu doet het taalgedeelte van het brein ook mee, waardoor we beschikking hebben over het volledige brein.

Hierin kan je nu zelf met de kennis van nu en de veilige omgeving nare ervaringen/angsten onder ogen komen en de alarmbellen die daarbij horen zelf uitzetten, waardoor ze niet meer direct zullen afgaan als je die spin ziet bijvoorbeeld.

Voor wie?

EMDR is voor elke leeftijd en kan bij iedereen worden toegepast, van heel jong tot heel oud.

Babys, Peuters, kleuters en kinderen?

Jazeker ook zij kunnen komen. Hierin vind ik het echter wel belangrijk dat ouders ook komen, hier lees je waarom.

De masseur

 Hoi Ik ben Dominique geboren en getogen in Veenendaal,,

Waarom ben ik Sportzorgmasseur geworden vraagt u zicht wellicht af. In het kort is dat omdat ik goede zorg en advies wil geven!

Inmiddels alweer heel wat jaren geleden heb ik zelf een stom ongeval gehad. Gevallen met de fiets op de terugweg van het werk. Stom of niet, ik had hierdoor veel kapot gemaakt in mijn enkel (Talus luxatie). Ik ben geopereerd, heb 6 weken gips gehad en 8 weken niet belast, toen begon de revalidatie van 2 jaar. Ik kon al snel weer staan op mijn voet maar lopen was moeilijk, uiteindelijk ben ik na een paar maanden zelfs geswitcht van fysiotherapeut en reisde ik een paar keer per week een half uur om behandeld te worden.

Al mijn inspanningen zijn niet voor niets geweest, ik heb boven alle verwachtingen gescoord en geleerd met de beperking die ik eraan overgehouden heb te leven. Laat mij je helpen om van je klachten af te komen en je zo lekker mogelijk in je vel te laten voelen. 

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn