Selecteer een pagina

DoTERRA Essentiële Oliën

Oliën voor geur, sfeer, beleving, smaak, ondersteuning in gezondheid, herstel en gemoed

Wat zijn essentiele olien

Essentiële oliën zijn stoffen die aangemaakt worden in aromatische planten die zowel vluchtig (ze verdampen) als in olie oplosbaar kunnen zijn (gemakkelijk mengbaar met olien en vetten).

Essentiële oliën hebben een krachtige werking en veel van de oliën worden al eeuwen gebruikt. Rond 1900 zijn essentiele olien opnieuw erkend om hun therapeutische en medicinale eigenschappen. Aromatherapie en zuivere, essentiele olien met therapeutische graad werken opnieuw aan het algemeen publiek geïntroduceerd.

Aromatisch

Essentiële olien hebben een variariteit aan geuren en combinaties die je kan maken om zo een heerlijke geur in je huis, praktijk of salon kan verspreiden.
Verspreiding kan je doen doormiddel van een Difuser, op je handen of op een ornament, zelfs het flesje open zetten kan de geur verspreiden echter is het dan niet te doseren hoeveel olie je gebruikt.

Plaatselijke toepassing

In mijn praktijk gebruik ik de essentiële olien in mijn massage olie, elke client kan zijn eigen geur kiezen ik hou ervan om een olie te gebruiken die aansluit bij je huidige behoefte.

De geur van olie heeft een heerlijke werking en kan verlichting bieden, ontspanning, gevoel van blijdschap en veel meer. 

Ervaringen

In mijn praktijk gebruik ik de essentiële olien in mijn massage olie, elke client kan zijn eigen geur kiezen ik hou ervan om een olie te gebruiken die aansluit bij je huidige behoefte, dit word altijd als erg prettig ervaren.

Deepblue, ik heb de olie en de rub, deze gebruik ik graag als ik last heb van mijn spieren of van mijn enkel. Als ik Deepblue gebruik dan heb ik snel minder last en bemerk ik werkelijk een sneller herstel.

Muizen, iets waar je misschien niet direct aan denkt maar ook voor het verjagen van ongedierte kunnen olien een natuurlijke methode bieden. Zo hadden wij muizen, nadat onze kat overleed. Wij vinden dat deze beestjes gewoon mogen leven en gingen daarom op zoek naar een oplossing en kwamen zo uit op oliën, blijkbaar houden ze niet van pepermunt (ook nog eens een betaalbare olie). Ze waren met een week vertrokken.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn