Selecteer een pagina

Wat is een visionboard?

Zie de afbeelding, het is een board waarin je met (zoveel mogelijk) alleen afbeeldingen je doelen/wensen zichtbaar maakt. Zodat je doormiddel van visiualisatie (er elke dag er naar kijken en even bij stil staan) je doelen dichterbij haalt.

Hoe maak je een visionboard?

Praktisch gezien door tijdschriften, lijm en een canvasdoek bij elkaar te brengen.
Bedenk heel goed wat je wil bereiken en op je board wilt zetten, dit zou je door middel van een Anker oefening kunnen doen, waarbij je positiviteit gebruikt om een situatie positief en krachtiger te maakt.

Start op papier en schrijf daar worden op die in je opkomen, die voor jou van belang zijn, neem hier niet langer dan 5 minuten de tijd voor.

Vervolgens kan je lekker gaan neuzen in de tijdschriften en knip de plaatjes uit die je aanspreken en aansluiten bij je zoektermen (worden). De een is 3 avonden aan het zoeken en knippen en plakken en de ander is met een uurtje klaar, persoonlijk denk ik dat je er niet te lang mee bezig moet zijn omdat het dan te overdacht word.
Voor de thermen/woorden die je niet in tijdschriften kan vinden kan je internet gebruiken en zelf het plaatje uitprinten.

Vervolgens heb ik ervoor gekozen mijzelf in het midden te zetten, omdat het een board is voor mij en mijn doelen. Door mezelf centraal te zetten geef ik mezelf kracht en houdt ik de focus op mezelf.

TIPS

  1. Kies niet meer dan 10 plaatjes, zo houdt je het overzichtelijk en haalbaar
  2. Stel je open, een vrijstaand huis kent meerdere vormen
  3. Wees creatief, staat een gezin centraal dan hoeft dat niet perse je eigen gezin te zijn je kan ook een plaatje van meerdere mensen gebruiken.

Resultaten

Wat kan je verwachten qua resultaten? Als je je ergens bewust mee bezig bent zullen er gelegenheden ontstaan, kansen worden gecreƫerd en mogelijkheden komen voorbij. Je hoeft niet actief rond te bellen, heel hard aan het werk te gaan, het is namelijk geen takenlijst. Voel elke dag bij 1 of meerder afbeeldingen wat ze voor je betekenen waarom je ze op geplakt hebt en stel je open voor wat het je brengt. Door je focus en commitment aan je visionboard zullen je doelen uitkomen!

Ook een visionboard maken maar wil je hulp? Neem dan contact met mij op, ik help je graag.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn