Selecteer een pagina

Als het goed is genieten jullie allemaal van een wel verdiende vakantie:, heerlijk in de bergen, in de zon, aan het strand, in het zwembad en de zee. Hoe dan ook ik hoop dat jullie allemaal ontspannen en energie opbouwen, verbinden met je geliefde, nieuwe vrienden maken en volop genieten.

Maar na al dat genieten en ontspannen komen we weer thuis/terug op ons werk en in de dagelijkse routine. Vaak met het voornemen de ontspanning en het geluksgevoel van tijdens de vakantie vast te houden en mee te nemen in onze dagelijkse routine.

Echter lukt dit vaker niet dan wel, er ligt te veel op ons bord en we gaan weer volle gas vooruit, het gevoel van ontspanning en geluk zakt langzaam naar de achtergrond. Een aantal tips om dit geluk te kunnen vasthouden vind je hieronder.

  1. Zorg de eerste week voor genoeg ruimte in je agenda om bij te lezen, iedereen te vertellen over je ervaringen en rustig te wennen aan de routine.
  2. Zet wat foto’s van je vakantie op het bureau(blad) en kijk hier bij de koffie, lunch en de cup-a-soup rustig naar en speel het filmpje van daar zijn nog eens af, ga terug naar dat onbezorgde en verbonden gevoel, houdt dat vast en neem dat mee in je volgende taak/todo.
  3. Ga tijdens de lunch naar buiten, als het regent neem je een paraplu mee en ga een stuk wandelen (slecht ter been door wat dan ook, zoek dan een bankje in de buurt) klets met collega’s of let op de kleine dingen, vogels, kleuren van bladeren, de wolken en neem hun onbezorgdheid in je op.
  4. Werk met een todo lijst die reëel is en zorg dat je hem zo vol maakt dat je tijd over hebt aan het eind van de dag, mocht je tijd overhouden dan gebruik dan die tijd voor afronden en voorbereiden voor de volgende dag.
een paar van mijn vakantiekiekjes

Succes verzekerd bij het geregeld uitvoeren van deze punten! Je zal meer ontspanning ervaren, productiever blijken en aan het eind van de dag energie hebben om nog even te spelen met de kids, wat te doen in het huishouden, sporten en luisteren naar de dag van je partner.

Mocht dit na een tijdje (al is het twee dagen) niet lukken, straf jezelf niet maar pak het gewoon weer op, wees lief voor jezelf en wees trots op wat je behaald hebt. Hulp hierbij nodig?

Stuur mij een berichtje en bestel gewoon dit geweldige boek.

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn