Selecteer een pagina

Zoals jullie hebben kunnen lezen op Facebook heb ik een brace om mijn pols. Afgelopen weekend waren wij (voor het eerst zonder onze dochter) een weekendje weg naar Winterberg met vrienden om lekker te ontspannen en de snowboarden.

Eindelijk na 3jaar stond ik weer op een snowboard en niet zomaar één maar mijn eigen nieuwe snowboard.

Beetje onzeker begon ik aan mijn eerste afdaling maar dat gevoel was weg voordat ik in de eerste lift zat, wat voelde dit heerlijk zeg! 🙂

Lift naar boven en berg af, lift omhoog (richting moppie/landal voor de kenners) en weer een lift omhoog en Sneeuwitje af lekker bochten draaiend en genietend van de sneeuw ging het top! Tot dat we Kappe een tweede keer deden, hier was het heel ijzig en er lagen echt ijsblokken, ik viel, (geen idee waarom precies) de eerste gedachten was dit is gebroken. Maar wat functietesten vertelde mij dat ik alles nog kon en dus dacht ik dat het mee viel en gingen we verder.
Tijdens de lunch werd de pijn heel erg, met hulp hebben we een spalk getapt met Kinesio tape / Medical tape.

Snowboardend terug, iets voorzichtiger dan daarvoor en richting het ziekenhuis in het dorp. 

Een doctor keek 2 tellen naar mijn bewegingsbeperking en wilde foto’s laten maken. Een tweede doctor (dit ging overigens heel snel allemaal) vertelde dat ze een breuk zagen in mijn Radius (duimzijde). Gek want ik had aan de pink zijde pijn maar je trekt de kennis van een arts niet in twijfel. Gevolg een spalk en een dwingend advies niet meer te boarden 🙁

Afgelopen woensdag ging ik voor controle in het Gelderse vallei ziekenhuis langs bij Radiologie. Op de foto was geen breuk te zien in de Radius, dus vroeg ik wat is er dan wel en wat nu? 

Even wachten en toen een verwijzing naar chirurgie, de breuk zou in een handwortelbeentje zitten, dus door naar Chirurgie.

Daar heb ik natuurlijk doorgevraagd maar de conclusie is dat we niet zeker in welk botje er een scheurtje zit want wat ze denken te zien op de foto’s komt niet overeen met mijn pijnplek.

De behandeling is echter hetzelfde en ik mag dus 3 weken niet masseren, eerlijk gezegd doet dit ook echt nog te veel pijn. Moet ik mijn brace om houden en rust in acht nemen. Als ik geen erge pijn krijg hoef ik niet meer terug en kan ik dus gewoon herstellen.

Kortom ik houd jullie op de hoogte en heb vertrouwen dat ik snel weer aan de slag kan!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit op je tijdlijn